Recensies


Reisverslag van een belezen bibliothecaris die het incomplete treintracÚ van Cairo tot Kaapstad probeert te volgen. Op basis van gesprekken en waarnemingen beoordeelt hij de ontwikkelingen in Afrika en de bijdrage daaraan van de de ontwikkelingshulp.
Het reisverslag is redelijk onderhoudend geschreven, de analyse is leerzaam en grondig onderbouwd. Nuchtere, licht ironische beschrijvingen combineert hij met korte dialogen. Een prettig ouderwets reisboek van een ouderwetse treinreiziger.

Nederlandse Bibliotheek Dienst


Al mee treinend dwars door Afrika steek je veel op van de wereld van ontwikkelingshulp. Als we de adviezen van Evert Jan ter harte zouden nemen zou de wereld een stuk mooier zijn.

Ghana Verkeersbureau


Weinig bagage, veel boeken die aansluiten bij zijn bestemming, een pijp met voldoende tabak, en een flesje sterke drank horen bij het reizen op de manier van EJG. Een heerlijk dikke reispil waarmee je je heel wat uren kunt vermaken.

Wombat reisboeken nieuwsbrief


Reisschrijver E.J. Groeskamp, die debuteerde met een anti-reisboek over India, doorkruiste Afrika van Cairo naar Kaapstad en keek daarbij kritisch naar de effecten van ontwikkelingshulp.

Internationale Samenwerking


Je leert heel wat van zijn observaties.

Nederlands Dagblad